De Doe-het-zelf Contact Koffers zijn mede mogelijk gemaakt door

Textbox Section
De Doe-het-zelf Contact Koffers worden mede mogelijk gemaakt door
 

Contact maken bij dementie

Ook als woorden en logica niet meer genoeg zijn.

Deze training bestaat uit 6 themabijeenkomsten waarin steeds een nieuw onderwerp of obstakel op praktische wijze wordt aangepakt, geoefend en onderzocht.
Voor wie er behoefte aan heeft, zijn er 2-4 extra oefen-bijeenkomsten waarin uw vragen centraal staan.

* Wilt u uw sociale netwerk versterken en zoekt u ondersteuning in uw omgang met iemand die dementieverschijnselen heeft?
* Wilt u contact blijven maken als woorden en het aanspreken van het verstand, de logica moeilijker gaat?
* Zoekt u naar manieren om uw eigen creativiteit en verbeeldingskracht aan te boren?
* Bent u mantelzorger, partner, kind, kleinkind, neef, nicht, vriend, kennis, buur, zorgprofessional, wijkagent of bakker en wilt u een directe, praktische bijdrage wil leveren in het omgaan met dementie binnen uw eigen leefomgeving of in de wijk?

In deze bijeenkomsten praten we niet alleen over een onderwerp, we onderzoeken en oefenen dit ook met elkaar.Hierdoor krijgt u de mogelijkheid om de vragen die u elke dag tegenkomt met een nieuwe blik te bekijken, zelf te ervaren wat dementie teweeg brengt en uw eigen oplossingen te vinden.

De trainingen kunnen gegeven worden aan alle doelgroepen, mantelzorgers, vrijwilligers en verzorgenden, samen. Dit versterkt de onderlinge verhouding en ondersteunt op praktische wijze het 'met elkaar een nieuwe taal' ontwikkelen wanneer woorden en logica door dementieverschijnselen niet meer toereikend zijn.
voor meer informatie of bestellen: klik hier

Momenteel zijn er Basis Trainingen in Amsterdam Zuid We zijn gestart met de Basis Trainingen en Train de Trainer bij de 6 Ontmoetingscentra van Zorgbalans en starten in het najaar bij WarmThuis. In Amsterdam West, Oost en Zuid zijn de trainingen met goed gevolg afgerond.

Informatie- en Inspiratiebijeenkomsten

kennismaken met de aanpak en elkaar. kijk anders, ervaar het zelf en inspireer elkaar!
meer lezen

Training contact maken bij dementie

in 6 themabijeenkomsten kennismaken met de fenomenen die een rol spelen bij contact maken, de invloed van dementie op het contact maken en wat je zelf kunt doen om contact te maken wanneer iemand door dementieverschijnselen 'anders' communiceert
meer lezen

Train de Trainer contact maken bij dementie

voor diegenen die binnen hun eigen organisatie deze training willen geven
meer lezen

Vervolg bijeenkomsten contact maken bij dementie

4 bijeenkomsten waarin jouw vragen centraal staan: voor iedereen die de training gedaan heeft en nieuwe vragen heeft. Wil je meedoen, meld je aan voor de bijeenkomsten in het Odensehuis op 29 januari, 12 en 26 februari en 11 maart 2016 van 13.30 - 16.30 uur.
meer lezen

 

De Doe-het-zelf Contact Koffers zijn mede mogelijk gemaakt door

Textbox Section
De Doe-het-zelf Contact Koffers worden mede mogelijk gemaakt door